آیین امضای تفاهم نامه همکاری علمی و فنی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران با شرکتهای دانش بنیان برای ساخت پیگ هوشمند، نشت یاب و انشعاب یاب خطوط لوله برگزار شد.
درحالی مسئولین نفتی مدعی اند که شرایط صادرات نفت ایران در شرایط تحریمی مساعد شده که گزارش تفریغ بودجه نشان می دهد ایران به طور متوسط روزانه حدود ۲۵۶ هزار بشکه نفت صادر کرده است.
کارشناس انرژی چهار عامل مهم و اثر گذار را در بازار نفت دخیل می داند که یکی از آنها توافق برجام است. او بر این باور است که اگر توافق صورت گیرد قیمت نفت به طور موقت تا ۹۰ دلار کاهش می یابد.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران از پیشرفت ۹۵ درصدی طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه نفت آبادان و قرار گرفتن آن در مرحله پیشراهاندازی خبر داد و گفت: طرحهای تازه پالایشی، خطوط لوله و مخازن ذخیرهسازی در صنعت پالایش کشور تعریف شده است.
ایران یکی از بنیانگذاران اوپک است که از زمان تأسیس در سال ۱۹۶۰ تاکنون، سعی کرده منافع ملی خود را در بازارهای جهانی نفت با حضور مؤثر و فعال در این سازمان محقق کند.
حدود ۹۳میلیون بشکه نفت خام و میعانات گازی ایران در زمان حاضر بهروی نفتکشهایی در خلیج فارس و آبهای سنگاپور و همچنین در نزدیکی چین ذخیره شدهاند که میتوانند بلافاصله بعد از امضای قرارداد برجام وارد بازار شوند.
بسیاری متخصصان بازار عقیده دارند اظهارات وزیر انرژی عربستان در مورد کاهش احتمالی تولید اوپک که قیمت نفت را تا ۱۰۰ دلار در هر بشکه بالا برده، درواقع هشداری است برای آمریکا درمورد پیامدهای بازگرداندن نفت ایران به بازارهای جهانی.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: دولت مردمی با ورود دقیق به وضعیت اقتصادی مردم تلاش کرد با در پیش گرفتن راهکارهایی کوتاهمدت برای بهبود وضعیت معیشتی در عین حال به برنامه بلندمدتی برای حل مشکلات اقتصادی توجه کند.
راهبرد بیاثر کردن تحریم ذیل بازارسازی نفت موجب شد که در دولت سیزدهم صادرات نفت و میعانات گازی ایران جهش یافته و بدون برجام به بیش از یک میلیون بشکه در روز برسد.
عضو هیات علمی موسسه مطالعات انرژی با بیان اینکه اگر بتوانیم افزایش تولید را به اروپا بفرستیم نیازی نیست که بخواهیم به امریکا صادرات داشته باشیم، گفت: یک تا یک و نیم میلیون بشکه افزایش تولید و صادرات ایران را اروپا براحتی جذب میکند و مشکلی برای این کار وجود ندارد.
عضو اتاق بازرگانی تهران میگوید عدم تخصیص سرمایههای جدید در زیرساختهای نفتی باعث شده ایران در این حوزه از رقبای منطقهای خود عقب بیفتد. به گفته وی، ایران میتواند با شرایطی به تولید شش میلیون بشکه نفت در روز برسد.
عضو اتاق بازرگانی تهران میگوید با وجود آنکه دوری چند ساله ایران از بازار جهانی نفت باعث شده بازگشت به این عرصه دشواریهای خاص خود را داشته باشد، اما میتوان بازار کشور را بازیابی کرد.
اطلاعات شرکتهای رصد نفتکشها نشان میدهد که ایران صادرات نفت خود را در ژوئن و ژوئیه افزایش داده است و ممکن است میزان صادراتش ماه میلادی جاری با عرضه تخفیف بیشتر نسبت به نفت روسیه به چین، افزایش بیشتری پیدا کند.